Popradskí policajti objasnili tri krádeže vlámaním do bytov. 72 ročný muž kradol v lese drevo. Ukradnutý reproduktor poškodil. Vo Vranove vykradli auto

05.11.2010 Celý región

Popradskí policajti objasnili tri krádeže vlámaním do bytov: Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili včera popradskí policajti 50 ročného muža z českých Teplic a 50 ročného muža zo Spišskej Novej vsi.
Obvinená dvojica má na svedomí tri októbrové krádeže vlámaním do bytov v Poprade. V noci z 27.10.2010 na 28.10.2010 prišli na Uherovú ulicu, vošli do bytového domu a na druhom poschodí sa vlámali do bytu 36 ročnej ženy. Odtiaľ ukradli notebook v hodnote 700. - €. Poškodením zároveň spôsobili ďalšiu škodu 50. - €. Následne sa vlámali do susedného bytu, ktorí prehľadali, ale nič neukradli. 29 ročnej majiteľke tak spôsobili škodu len poškodením a to 50. - €.
Do tretieho bytu sa vlámali hneď nato a to počas dňa 28.10.2010. Vybrali si byt na štvrtom poschodí na Šoltésovej ulici. Po vylomení dverí z neho ukradli peniaze, ďalekohľad a rôzne šperky zo zlata, bieleho zlata a striebra. Celková škoda pre 45 ročného majiteľa bytu bola vyčíslená na 5 115. - €. Časť ukradnutých vecí policajti zaistili a tieto budú vrátené ich majiteľom. Obvineného muža zo Spišskej Novej vsi polícia zadržala a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Po vznesení obvinenia bol na neho zároveň spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Po druhom obvinenom bolo vyhlásené pátranie.

72 ročný muž kradol v lese drevo:
Humenskí policajti vzniesli včera obvinenie z prečinu krádeže 72 ročnému mužovi z obce Lieskovec, okr. Humenné.
Obvinený muž v stredu 03.11.2010 neoprávnene vyrúbal stromy a to hrab a brezu, z lesného pôdneho fondu pri obci lieskovec. Drevo v množstve 3,5 priestorových metrov si následne previezol domov na dvor a z časti ho popílil. Svojím konaním sa tak dopustil krádeže a spôsobil škodu najmenej 75. - €.

Ukradnutý reproduktor poškodil:
Policajti z Podolínca obvinili včera z prečinu porušovania domovej slobody 18 ročného mladíka z obce Lomnička, okr. Stará Ľubovňa.
V stredu 03.11.2010 v čase okolo 23:30 h prišiel mladík k zadnej časti jedného z rodinných domov v Lomničke. Otvoril pootvorené okno, vošiel dnu a z domu ukradol jeden reproduktor, s ktorým odišiel a ten následne poškodil. Majiteľovi domu tak spôsobil škodu 200. - €.

Vo Vranove vykradli auto:
Na policajnú linku 158 oznámil včera ráno 38 ročný muž z obce Dlhé Klčovo, okr. Vranov n/Topľou, krádež vlámaní do svojho auta.
Auto Hyunday Santa Fe mal majiteľ zaparkované na Ružovej ulici vo Vranove. V noci zo stredy na štvrtok k nemu prišiel zatiaľ neznámy páchateľ, rozbil čelné sklo a sklo na pravých predných dverách a z auta ukradol autorádio, opierky, rohože, štyri hliníkové disky s pneumatikami a iné veci. Celkovo tak spôsobil škodu 4 270. - €. Prípad vyšetrujú vranovskí policajti, ktorí začali trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región